Færdig #53 “Klejne”Suttesnor + opskrift

Jeg har hæklet en del snuttesnore på det sidste, og specielt én af dem har mange spurgt til – så her kommer opskriften:

Jeg hæklede den først i karry gul, deraf navnet klejne suttesnoren. Den karry har været i vaskemaskinen et par gange, derfor den ser mindre/mere nusset ud. (opskriften er under billedet). (Den brune og karry er med 8 fastmasker og den lyserøde er med 10)

Du skal bruge lidt bomulds garn, en hæklenål, jeg bruger 3, men ved mange bruger 2,5 til suttesnore. Du finder hækle nålen HER. Garnet er Købt rito.dk.. og Klipsen finder du HER (til kun 10 kroner – mængde rabat 6 kroner)

  • Start med at lave 8 fastmasker på klipsen – eller deleligt med 2. Se de 3 billeder nedenfor
  • Lav 6 rækker med fastmasker frem og tilbage (vend med en luftmaske – som gælder som en fastmaske)
  • Herefter skal der kun hækles 4 fastmasker i hver række, så start med en luftmaske at vende på også 3 fastmasker (4 i alt) og lav 18 rækker op. Se billedet nedenfor for bedre at forstå.
  • Bryd garnet og og start så på anden halvdel af de 8 fastmasker Og lav 18 rækker ved siden af, se de to rækker er lige lange. Se billederne nedenfor for bedre at forstå.
  • Hækl de to ‘haler’ sammen
  • Lav herefter 20 rækker over – eller til den max er 17 cm. (alt efter hvad nål du hækler med, kan det være mere eller mindre masker).
  • Lav 15 luftmasker og sæt fast i den anden side, og lav 15 fastmasker tilbage og hæft ende. Se de to billeder nedenfor her.

Så er den faktisk færdig

Men for at blive til en klejne skal den lige ´foldes´, har prøvet at vise det her: den ene ende skal blot igennem hullet og hives igennem

Tak fordi du læste med

Find mig også på Bloglovin’Facebook, og Instagram (eller snapchat: ibenerica)

Find alt du skal bruge til hækling HER.

Bogmærk Permalink.

Et svar til Færdig #53 “Klejne”Suttesnor + opskrift

  1. Pingback:Færdig #55 suttesnore – IbenErica.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.