Til os der ikke gider tælle

Bliver tit spurgt på min instagram profil, hvor mange luftmasker jeg starter mine tæpper på/med.
Min hemmelighed er at jeg aldrig tæller.
IMG_7720_zpsea25791d
1: Slå maaaange luftmasker op (længere end det du ønsker tæppet skal måle)
2: Hækl fastmasker tilbage og stop når det har den ønskede bredde.
3: Klip 3-4cm fra første række/tæppet
4: Pil dem (luft og fast maskerne) op og hæft

Tricket KAN SAGTENS bruges med en række med stangmasker også, så skal man blot klippe alle rækker og hæfte en ende mere end vist på billedet.

VUPTI – ingen tælleri

Untitledlkjyfh

Tak fordi du læste med

images

Følg også gerne med på Bloglovin’, Facebook, og Instagram, direkte link via billeder 🙂

Bloglovin_lille
Facebook_Lille Instagram_Lille

Bogmærk Permalink.

21 svar til Til os der ikke gider tælle

 1. Lise siger:

  Hej! Jeg er lige startet på dit fine tæppe og slår op til den store guldmedalje ? Men forstår ikke – tæller du slet ikke på noget tidspunkt med dette trick?
  Men bruger i stedet et målebånd for at ramme de 130 cm, når du laver fastmasker tilbage?
  Vh. Lise

  • ibenerica siger:

   Hej Lise
   Tak for din kommentar, nej tæller slet ikke .. og ja måler bare, ikke den vej jeg laver masker, men når jeg så laver det mønster jeg nu engang skal lave, så måler jeg selvfølgelig, så jeg får den rette længde.
   Håber det giver mening?
   Iben

 2. Pingback:Færdig #7 |

 3. Pingback:Færdig #3 |

 4. Pingback:Færdig #1 |

 5. Pingback:Færdig #5 |

 6. Pingback:færdig #3 |

 7. Pingback:Færdig #7 |

 8. Pingback:Ripple Stitch |

 9. Hej Ibenerika jeg har ret svært ved at forstå dette koncept og er derfor i gang med en lille prøveklud inden jeg går i gang med for stort et projekt. Når jeg har hæklet en række med luftmasker, og har hæklet fastmasker tilbage skal der så hækles flere rækker af fastmasker? Vil lave dit tæppe med kugler på, er det så det jeg skal hækle, og rent faktisk hækle hele tæppet før jeg klipper og hæfter? Kan ikke helt forstå hvordan jeg får fastmasker der også kan klippes af? Er lidt nybegynder inden for hækle verdenen og har kun et enkelt babytæppe bag mig.. mange hilsner og et tak for en fin blog med mange fine hækle opskrifter – Maria

  • IbenErica siger:

   Hej Maria
   Tak for din kommentar . 😉

   efter dine fastmasker skal du hækle en række med stangmasker, efter denne række, laver du rækken med boblerne og først her kan du jo vide hvor langt tæppet skal være, derfor skal du klippe 3 rækker af og hæfte.. (hvilket jeg anbefaler er MAX).
   Iben

 10. Lene Egebak siger:

  Et super genialt tip….1000 tak

 11. Marianne siger:

  Hvor er det smart. Tak for det tip

 12. Mette siger:

  Hey
  Jeg fatter ikke hvor du klipper? Klipper du i både fastmasker og luftmasker

  • IbenErica siger:

   Hej Mette.
   ja klipper i begge.. når tæppet har den ønskede længde, vender jeg og efter et par rækker, klipper jeg den del af jeg ikke skal bruge og hæfter det..
   Håber det giver mening

   • Charlotte siger:

    Metter spørger om du klipper i både lm og fm, men har du så lavet flere rækker af fm før du går over til sm? Da jeg går ud fra at de to “ender” skal være i samme side af tæppet?

    Og hvordan hæfter man når du har klippet?

    • IbenErica siger:

     Hej 🙂
     ja klipper både luftmasker og fastmasker – en række med fastmasker.
     det behøver ikke være i samme side, hæfter helt normalt.

  • IbenErica siger:

   Hvis du skal grannystripes f.eks. Så går tælle ideen lidt af hvis du klipper inden har lavet 1. Række med vifter, så i det tilfælde er det begge. Hvis du blot skal lave et mønster uden at skulle have et præcist antal masker, så klipper du blot luftmaskerne

   • Louise Pedersen siger:

    Tak for en skøn blog og et super tip til fremtidig brug.

    Jeg sidder i den situation at jeg er i gang med et tæppe i Grannystripes, men nu et godt stykke inde i tæppet, synes jeg det er blevet for bredt.
    Tror du det vil være muligt at bruge dette trick? Klippe det overskydende stykke af og hæfte enderne hele vejen op?

    På forhånd tak.
    Louise

    • IbenErica siger:

     Hej Louise
     Tak for din kommentar og ros.
     Du skal holde tungen lige i munden hvis du skal gøre det og klippe en række af gangen, jeg har gjort det en gang og gør det aldrig igen 😉
     jeg synes hellere du skal pille op, eller lave det bredt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.