Rectus diastase – delte mavemuskler

Jepsen, den er god nok , sådan en mave har jeg og åbenbart også mange andre.

Det er jo ingen hemmelighed at jeg har tabt 35-40 kg. JEG vil gerne tabe 5-10 kg mere over tid, da min mave bliver ved med at være stor, disse tanker delte jeg på min instagram profil en lørdag for nogle uger siden, mange mener ikke jeg har brug for det, men nu er det jo mig der oftest ser mig selv uden tøj på, så tro mig JEG vil gerne tabe mig, for MIN egen skyld.

Flere nævnte Rectus diastase, som noget af det mest naturlige og det burde alle vide hvad var 😉

Bare rolig, jeg vidste heller ikke hvad det var, men undersøgte det selvfølgelig : DELTE MAVEMUSKLER.

Billedet er lånt fra mavenogmig.dk

kort fortalt er rectus diatase = delte mavemuskle

Fandt en guide  hvor man kan tjekke sig selv (find den HER). Der lå jeg lørdag aften og var MEGET i tvivl, så valgte at booke en tid hos mavenogmig.dk (det gav jeg 375kr for), fik den sødeste hjælp af Katarina.

Men den var altså god nok, mine to graviditeter og to kejsersnit havde sat sine spor i min mave (hvilket er meget normalt)

Nogle af symptomerne er :

 • Lændesmerter
 • Ustabilt bækken
 • Fordøjelses- og tarmbesvær
 • Udbulende mave
 • stress inkontinens

Jeg er MEGET spændt på om dette rent er skyld i min svære fordøjelse, som jeg virkelig døjer med (ja undskyld for oversharing, men VED jeg ikke er alene og tænker der måske sidder nogen i samme uvidne situation som jeg)

Hvad gør man så ved dette?

Jeg købte faktisk et hjemmetrænings program + splint til kejsersnit (1200kr)

Men fik tilbudt et sponsorat på: Personlig træning – grundforløb (der er faktisk rabat lige nu) og det har jeg takket ja til, så har jeg også det bedste grundlag for, at videre give min viden til jer. Dette indlæg er derfor delvist sponsoreret.

Jeg var til min første personlige træning i mandags, og de næste 3 uger skal jeg have splinten på 24 timer i døgnet. og lave 2 (vejrtræknings/mave) øvelser 3 gange om dagen. Og må ikke træne, da jeg skal styrke min mave før jeg igen må træne. Regner dog med jeg efter 3 uger kan optage mit løb igen, for at sige det mildt er det pænt træls (her lige før bryllup) at skulle indstille 2-3 års træning – 3-5 gange om ugen.

Var forberedt på det ikke ville blive en fest med splinten på, men jeg fik faktisk følelsen af en form for lettelse og ro da jeg fik den på, det var lige præcis den støtte jeg havde manglet.. Man sover ikke så godt med den på, men her på 5. døgn har jeg vænnet mig til det allerede.

Det krævede lige et par nye bukser, så de kunne komme ud over splinten, men ellers er det ok. Strømpebukser er også en god ide.

I kan se splinten og guiden til at tage den på HER.

Skal nok vise billeder af det efter 3 uger og efter 6 uger.

 

Tak fordi du læste med

Find mig også på Bloglovin’, Facebook, og Instagram (eller snapchat: ibenerica)

Måske du også ville kunne lide:

Bogmærk Permalink.

4 svar til Rectus diastase – delte mavemuskler

 1. Pingback:Del 3 – delte mavemuskler – IbenErica.dk

 2. Malene siger:

  Hej Iben

  Stort TAK for, at du deler – også det om fordøjelsesbesvær mv. Det er jo netop fordi, vi er berøringsangste med de emner, at mange går i årevis og har det skidt af det ene eller andet, fordi de ikke finder ud af, at det er helt almindelige ting, som man nemt kan gøre noget ved.

  Alle gode erfaringer skal spredes i universet, det må være en lov på linje med Søren Pind reglen fra Mads & Monopolet?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *