Body hva´ for en nød?

Jeg har samlet jeres spørgsmål fra Instagram og har fået Kim til tasterne, så her kommer jeres spørgsmål og Kims svar 🙂

Jeg er kropsterapeut som behandler ud fra Body-sds (body self development system) og møder tit de samme spørgsmål og fordomme, så her vil jeg forsøge at besvare nogle af de spørgsmål, som i måske kunne have til systemet og mine behandlinger.

IMG_7268

 

Er Body-sds ikke det hvor man skal græde under behandlingen?

Det er bestemt ikke et facit for en god behandling at man græder under behandlingen, nogle spændinger er rent fysiske overbelastninger eller skævheder i kroppen men i nogle tilfælde er de spændinger -/smerter man oplever i kroppen gamle uforløste oplevelser som man ikke har fået bearbejdet men snarere har fået lagt låg på. Disse oplevelser kan man med behandlingen få taget fat på for, at få den kropslige del afviklet så der igen kan komme balance og gennemstrømning i kroppen.

Taler man sammen under behandlingen?

Det er meget individuelt i forhold til hvad den enkelte klient har behov for. I de fleste tilfælde vil der være samtale under behandlingen for, at kunne give den bedste behandling og vejledning undervejs.

Skal jeg have ondt et sted for at få noget ud af behandlingen?

Der behøver ikke være nogen fysiske symptomer, for at man kan have godt af at få en Body-sds behandling. Behandlingen er også rettet mod det mentale og psykiske velvære og er meget effektivt ved eksempelvis stress og angst. Mange oplever også at få øget energi og større mentalt overskud efter behandlingen. Det er som bekendt også bedre, at forebygge end at helbrede.

Hvad har man på under behandlingen?

Jeg opnår den bedste kontakt til kroppen og som klient oplever man den største effekt ved behandling direkte på huden. Derfor er den bedste påklædning undertøj. Jeg forlader lokalet mens klienten af- og påklæder sig og man er dækket af tæppe under hele behandlingen, så det kun er den del af kroppen jeg arbejder med, som er afdækket. Er man ikke komfortabel med at ligge i undertøj, kan man evt. også beholde t-shirt, top eller tynde bukser på.

Hvor lang tid varer behandlingen?

Behandlingen varer typisk én time med en kort samtale inden selve behandlingen, afklædning, behandling og påklædning igen.

Ibens kæreste? Taler I sammen om dine klienter?

Alt hvad sker og bliver sagt under behandlingen bliver mellem klienten og jeg. Som terapeut har man tavshedspligt og det er en vigtig del af terapeut – klient forholdet at dette er tydeligt afgrænset. Så selvom I kender Iben er der intet som kommer videre fra briksen.

Hvad gør sds specielt i forhold til de andre lignende behandlingsformer / hvordan skiller sds sig ud / hvornår er det rigtig godt at vælge sds? Jeg har ingen fordomme, er blot nysgerrig da jeg går til massør regelmæssigt, og har prøvet andre behandlingsformer pga. øm ryg?

I forhold til massage er body-sds anderledes ved at fokusere på at få sat gang i gennemstrømningen af både blod og lymfevæske således at kroppen bliver i stand til at rense ud i de affaldsstoffer, som kan have hobet sig op og som bliver frigivet under en behandling. Der bliver også arbejdet med ledfrigørelser så eventuelle skævheder i leddene bliver rettet.

Hvad kan Body-sds gøre ved piskesmæld når fysioterapeut og kiropraktor ikke tør røre for meget ved det?

Piskesmæld er en overbelastning af muskler og ledbånd i nakken, som ofte opstår som følge af en kraftig påvirkning hvor nakken kommer ud over sin naturlige bevægelighed eksempelvis i forbindelse med trafikuheld. Med en Body-sds behandling bliver der løsnet op for nakkens muskler og når nakken er klar og hvis det er nødvendigt, vil jeg lave en frigørelse af nakken som ikke er at forveksle med en kiropraktisk ledmanipulation men en frigørelse inden for hvirvlernes naturlige bevægelighed.

 

Er det ikke sindssygt grænseoverskridende at få massage mens man udleverer sine problemer?

Behandlingerne foregår i et tempo hvor klienten altid er med og der vil sjældent være nogen psykiske/kropslige reaktioner før klienten føler sig tryg i behandlingen. Det vil derfor ikke føles grænseoverskridende men som en naturlig/nødvendig reaktion for at komme videre.

Nogen erfaring med behandling af IIH patienter?

Jeg har ikke personligt nogen erfaringer med IHH men i forhold til hvad jeg har læst om lidelsen, lyder det som noget Body-sds kan hjælpe med at få løsnet op og gjort plads til at ledvæsken i kraniet og rygsøjlen kan flyde frit og lette det tryk man oplever i hoved, nakke og ryg.

FullSizeRender

Hvad kan behandlingen gøre ved smerter i en skulder når hverken reumatolog/neurolog/kiropraktor/Fys hjælper?

Behandlingen adskiller sig fra mange andre behandlingsformer, ved ikke at fokusere på symptom behandling men at finde frem til årsagen til problemet. Derfor vil man også opleve, at jeg arbejder mange forskellige steder på kroppen. For eksempel ved at løsne i lænden, på lårene og under fødderne for at afhjælpe en skulderproblematik.

Jeg tror ikke helt jeg forstår hvad det går ud på..? Min kæreste har kronisk hovedpine, kan det måske hjælpe på det?

Behandlingen går ud på, at få løsnet op for spændinger i kroppen (som kan sammenlignes med trafikpropper) og på den måde få genoprettet gennemstrømningen. Hovedpine kommer af en årsag og for at få afhjulpet hovedpinen skal man finde årsagen. Typisk vil der være spændinger i nakke, lænd og mave området. Ved at løsne op for disse områder og sandsynligvis også andre steder i kroppen vil man kunne afhjælpe kroniske hovedpiner og endda også migræne tilfælde.

Kan man bruge det i forbindelse med vægttab?

At sige at man kan bruge behandlingen rent fysisk til at opnå vægttab vil nok være en overfortolkning. Dog skal det nævnes at man ved behandlingen kan sætte gang i fordøjelses systemet og på den måde give kroppen bedre betingelser for at optage næringsstoffer og udskille affaldstoffer. Mere oplagt er det, at der ofte ligger en psykisk baggrund for overvægt, som man igennem behandlingerne og samtale vil kunne afdække og skabe opmærksomhed omkring. På den måde kan jeg gøre klienten i stand til, at ændre på nogle uhensigtsmæssige mønstre. Jeg vil også kunne vejlede i forhold til en eventuel udrensningskost.

Hvad koster en behandling?

Behandlingerne koster 695,- stk. man kan dog opnå op til 20 % rabat ved køb af 3, 5 eller 10 behandlinger.

Da jeg lige er blevet en del af Dollface, har jeg -40% i hele august – direkte link til booking HER.

Hvor kan jeg bestille tid?

Tidsbestillingen foregår online på www.dollface.dk – (vælg skønhed) eller ved direkte link på www.kimmaibom.dk.

Tak for du læste med, du kan følge Kim på instagram HER, på facebook HER og hans hjemmeside HER.

 

Måske du også ville kunne lide:

Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *