LCHF – helt almindelig mad

UDEN kulhydrater

Mange tror at LCHF mad er besværligt.. Det er det måske også hvis du har tænkt dig at lave dine egne chips i en tør ovn, bage dit eget brød, lave din egen pesto, ketchup osv. Det er ikke noget der sker her 😉

Hjemme hos os spiser vi helt normalt, blot uden kulhydrater. Ok det lyder ligeså nemt, som det er. 😉 Har man lyst til Ketchup, spiser man den fyldt med sukker og tomat, man skal have et seriøst vildt forbrug af ketchup hvis de 30 gram kulhydrat pr. 100 gram slår ens vægttab ud. (her skal man selvfølgelig indsætte sund fornuft og hvis man HVER DAG, gør ovenstående kan det selvfølgelig godt påvirke ens vægttab, men håber i fatter pointen 😉 ketchup findes også med Stevia)

Det jeg vil sige med det er, at jeg ikke står i køkkenet mere end jeg gjorde før.

Vi tog ret hurtigt en beslutning om ikke at prøve at erstatte ting vi var glade for. For selvom det hedder LCHF Nachos, er det altså ikke det samme. 🙂

Jeg prøvede at bage (ALT  muligt), lave blomkåls pizza, burger uden bolle osv, men måtte hurtigt erkende at hele familien rynkede på næsen, de vidste jo også godt bedre.

Vil derfor prøve at give jer et par børne venlige retter, som er nemme og lige til:

Spaghetti kødsovs

FullSizeRender

Det kommer vi ikke udenom er en klassiker, især i en børne familie. Og det spiser vi skam også hjemme hos os. Ungerne får fuldkorns pasta til kødsovsen og jeg får dampede bønner, bønner i ovnen eller det grønt vi lige har (det tager ligeså kort lang tid som at smide pasta i en gryde).

Faktisk er en spiralizer det eneste jeg har investeret i. Som er genial til at lave ´pasta´ med. Den er alle pengene (300kr) værd.

Salat

Nu tænker i sikkert, det lyder som en hver anden ´slankekur´ og ja sikkert, men en god salat med kylling, feta, oliven, marineret hvidløg osv. MUMS

Ungerne er ikke så gode til en salat på den måde, så vi laver ofte en ekstra ting til dem, pasta, ris, brød eller andet.

Bøf og ?

Hvad kan man spise til sin bøf, hvis det ikke er kartofler. Hvor lang tid har i? 😉

Vi laver tit en (hakke) bøf, spiser en salat og opkogt blomkål til. Det smager bedre end det ser ud 😉 Laves ved at stege løg og hvidløg gennemsigte på panden i smør, smide blomkålene på og koge op med fløde/mælk, smag til med salt og peber.

FullSizeRender 2

Lasagne 

Er vidst også kommet for at blive, i de fleste familier. Man kunne hoppe ud i selv og lave sine LCHF plader, har hørt fra flere at det faktisk ikke er så svært.

Men men men så avanceret bliver det nok aldrig her hjemme, vi har blot erstattet pasta pladerne med aubergine, lige når den kommer ud af ovnen kan den godt være lidt vandet, lad den stå i 20 min. så er den mere fast. (dagen efter er den næsten bedre – sidst jeg læste det var det i opskriften til en chokolade kage. SUK 🙂 )

Ovenstående er 4 retter der går meget igen hjemme hos os.

Synes faktisk det er svært at finde på hvad vi spiser, for vi spiser jo helt normalt. I starten tog vi stakken af LCHF koge bøger ind til bordet hver søndag, når der skulle handles, for at få inspiration, men nu laver vi det vi har lyst til og justere det.

Ps. kan faktisk ikke lide ketchup, men i forstod pointen ik? 😉

Tak fordi du læste med FullSizeRender

IMG_9217

Følg gerne med på

2b5afc83-d902-4059-8321-f36c6450c60c_zps017202ae 69d08e1f-6fc2-4abf-bde4-047c0206fece_zps053d332b c3bbf766-8617-4ccc-8765-92fe5e16af2f_zpsf1f5e6d8

 

 

Måske du også ville kunne lide:

Bogmærk Permalink.

2 svar til LCHF – helt almindelig mad

  1. Hanne siger:

    Hvordan kan man ikke li ketchup !!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *