BananPandekager

På min taber profil på instagram, viser jeg den mad jeg spiser (næsten hver dag). Som nævnt tidligere lever jeg (familien delvist) efter LCNF (low carb normal fat).

Da jeg startede for 1-2 år siden på (dengang) LCHF, spiste jeg ikke frugt, da frugtsukkeret gav mig en ustyrlig lyst til mere. Ikke mere frugt, men mere sukker. Også siger de kloge at frugt ikke er LCHF/sundt (og eftersom jeg vejede 30-40 kilo for meget lyttede jeg MEGET til de kloge).

LCHF eller ej, så find din egen måde at være taber på. Dette er altså kun hvad der virker for mig (lige nu).

En banan indeholder ca. 17 gram kulhydrater pr. 100 gram, en banan vejer ca. 100-130 gram UDEN  skrald.

Det vil sige den er lige på grænsen hvis man vil tabe sig. (jeg får mellem 25-50 kulhydrater på en hel dag, så kan i godt se at en banan pandekage fylder en del, men for mig er den det værd) Jeg har spist den hver dag i 3-4 uger og stadig tabt ca. et kilo om ugen. Resten af min kost er dog MEGET striks. Det kan være de/det ikke virker for mig om 2 uger, så må man blot ændre kurs. Måske man i virkeligheden skal se den som en dessert, som man jo heller ikke spiser hver dag. (selvom man godt gad 😉 )

Men nu til opskriften på banan pandekagerne:

Det eneste du skal bruge er:

1 banan

2 æg

evt. lidt kanel og vaniljesukker fra urtekram

Og smør at stege i

IMG_7781_zpsebd23cd8

 

Bland det hele sammen (jeg bruger en stavblender).

Inden jeg starter på at smide ´dejen´sammen, tænder jeg panden. For at få en hel pandekage skal panden nemlig være ret varm. Man kan også sagtens lave flere pandekager af denne portion.
IMG_7776_zpsa7f42bf2

 

og vupti klar til servering – den holder mig mæt til frokost.

IMG_7775_zpsd201995b

27ec7a1a-1a7d-42f8-9b2b-347e52d553a6_zps9311e689

Følg gerne med på

2b5afc83-d902-4059-8321-f36c6450c60c_zps017202ae 69d08e1f-6fc2-4abf-bde4-047c0206fece_zps053d332b c3bbf766-8617-4ccc-8765-92fe5e16af2f_zpsf1f5e6d8

 

Måske du også ville kunne lide:

Bogmærk Permalink.

8 svar til BananPandekager

 1. Pingback:Vejedag #1 |

 2. Pingback:Vejedag #6 |

 3. Lise Jensen siger:

  Hvad spiser du egentlig resten af dagen?

  • IbenErica siger:

   Hej Lise
   Spiser frokost og aftensmad.
   Er bare lige startet nyt job, så tiden/overskuddet til at tage billeder osv. har ikke lige været der.
   men er ved at lave et indlæg om hvad jeg spiser i løbet af en hel uge.

 4. C. Stubbe siger:

  Jeg er også selv begyndt at kigge lidt på LCHF, og har fået to bøger i fødselsdagsgave 🙂 Men jeg har så ikke tænkt mig at gå helt over i strikse baner, for så ved jeg at det bliver for surt for mig. Jeg spiser stadig kartofler og pasta, og så følger jeg mest min fysioterapeuts råd blandet med lidt opskrifter fra LCHF 🙂

  • IbenErica siger:

   og det skal jo ikke blive surt.. Så bliver det aldrig godt.
   Jeg levede meget striks det første år, er blevet bedre til at være mere afslappet med det, stadig svært og rør stadig ikke sukker, men er så småt begyndt med rodfrugter og frugt igen..

 5. Anna siger:

  Jeg nøjes med 1/2 banan og tilsætter lidt Husk istedet. Det gir 5 små pandekager.
  Tusind tak for al din inspiration ❤️

  • IbenErica siger:

   Det er jeg faktisk også begyndt på… 🙂 det er genialt.
   Man kan ogå undvære bananen helt.. æg og kanal er faktisk rigtig godt.. Det spiste jeg meget i december når ungerne fik risengrød..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *